BREZPLAČNA DOSTAVA NAD 55€
LJUBLJANA
CELJE
0,00 0
Košarica

V košarici ni izdelkov.

2 min

Kaj morate vedeti o samoporjavitvenih izdelkih

ALIN ANAIJA
dipl. Ekonomistka, Kozmetičarka
Ustanoviteljica Renew

Porjavitev brez sonca, znana tudi kot porjavitev z UV žarki, samoporjavitev, porjavitev v spreju ali lažna porjavitev, je porjavitev brez izpostavljanja soncu. Porjavitev brez sonca vključuje nanos krem, losjonov in razpršil na kožo.

Od šestdesetih let prejšnjega stoletja, ko so zdravstvene oblasti dokazale povezavo med izpostavljenostjo UV žarkom in razširjenostjo kožnega raka, je sončenje brez sonca postalo vse bolj priljubljeno.

Da bo vaša polt vse poletje videti zdravo zagorela, vam ni treba čakati na dopust. Pomagajte si s samoporjavitvenimi izdelki, da se boste dobro počutili v svoji koži.

  1. Naredite piling telesa in na suhe predele nanesite vlažilno kremo – na roke, noge, sklepe …
  2. Izdelek nanesite na telo z rokavico.
  3. Tuširajte se po 1, 2 ali 3 urah, odvisno od tega, kako intenzivno polt želite doseči.
  4. Barva se bo postopoma razvijala v naslednjih 8 urah.

Kako dolgo bo držalo vam, je odvisno od:

  • vašega ph kože,
  • kako kožo prej pripravite na teniranje (piling),
  • kakšne dejsnosti opravljate (šport – večkratno tuširanje),
  • kako negujete kožo, med tem, ko ste pobarvani.

Obstojnost je odvisna predvsem od količine melanina v vaši koži. Povprečno barva drži 7-10 dni, pri nekaterih do 15 dni, barva se enakomerno spira. Barva bo držala še dlje, če boste upoštevali nasvete.

Prej pa je potrebno upoštevati navodila. PRIPRAVA KOŽE Pri samoporjavitvi se obarva le povrhnjica. Če je le-ta zadebeljena, se lahko začne neenakomerno spirati, v tem primeru ste lahko listasti. Rezultati bodo odlični, če boste odpravili vse odmrle celice s kože. Priporočamo piling telesa in obraza. Če je piling na oljni osnovi, ga naredite dva dni prej. Nekaj dni pred teniranjem poskrbite za depilacijo in piling, najkasneje 24 ur pred teniranjem. Tako boste odstranili vse odmrle celice in bo barva enakomerna. Po teniranju ne priporočamo tuširanja ali športnih aktivnosti, saj koža potrebuje 4 ure, da razvije barvo. 1. Izogibanje parfumov, dezodorantov, ličil ali nakit Najboljše je, če se še eno uro pred teneranjem stuširate in da pred teniranjem ne nanašate nobenih ličil, krem, dezodorantov, parfumov, da se bo barva res dobro oprijela na vseh mestih. 2. Priprava oblačil za teniranje telesa Ko pridete na spray tan imejte s seboj temna ohlapna oblačila. Poleg storitve dobite tudi perilo za enkratno uporabo, ali pa lahko imate temne spodnjice (tangice). 3. Vzdrževanje barve Vse, kar je povezano z vodo, torej tuširanje, umivanje las, pranje perila na roke ipd., opravi tešele naslednji dan. Priporočamo, da si glavo in telo umivate posebej. 4. Prvo tuširanje priporočamo zjutraj, samo s toplo vodo, brez tuš gelov in drgnjenja. Prvi dan po teniranju nosite lahkotna oblačila in kože z ničimer ne drgnite.

  • po 8h od postopka teniranja se lahko sperete z mlačno vodo,
  • ne drgnite kože, lahko pa se se rahlo obrišite z brisačo,
  • po prvem prhanju lahko uporabljajte deodorant,
  • parfum nanašate samo na oblačila,

5. Podaljšanje obstojnosti Najboljši prijatelj zagorele kože je negovalna vlažilna krema – priporočamo Renew Losjon. Maslo vam bo podaljšalo obstojnost barve telesa in obraza. Nanesite ga zjutraj in zvečer, da bokoža ves čas navlažena. Če je koža suha, se lušči in s tem izgubljate ten. Pomembno je da pijete dovolj tekočine.

Preberite še
LJUBLJANA
MARIBOR
CELJE
Omogočamo plačilo s karticami
sl_SI