BREZPLAČNA DOSTAVA NAD 55€
2 min

Zakaj strokovnjaki solarije močno odsvetujejo?

ALIN ANAIJA
dipl. Ekonomistka, Kozmetičarka
Ustanoviteljica Renew

Zlasti med ženskami še vedno velja prepričanje, da solarij omogoča hitro in učinkovito porjavelost brez škodljivega sevanja. Kot varnejša alternativa naj bi naprava oddajala sevanje brez škodljivih posledic. A temu ni tako!

Strokovnjaki s prstom kažejo na raziskave, ki dokazujejo, da uporaba solarija povzroča rakava obolenja kože, poleg tega pa ima tudi druge škodljive učinke na zdravje. Med najbolj ogrožene skupine sodijo posamezniki s svetlo poltjo in mladostniki.

Tudi na Nacionalnem inštitutu za varovanje zdravja uporabo solarija v kozmetične namene strogo odsvetujejo. ”Veliko ljudi še vedno zmotno misli, da je porjavela polt znak zdravja, da je umetno sončenje varnejše od naravnega, da nam porjavela polt, pridobljena v solariju, zagotovi brezskrbno poletno izpostavljanje soncu ter, da je za tvorbo vitamina D v telesu potrebno namerno dolgotrajno izpostavljanje UV sevanju. Ta prepričanja so neutemeljena.

Kot poudarjajo, zdrave zagorelosti ni, UV sevanje solarijev ima namreč enake škodljive vplive na zdravje kot sončno UV sevanje.

Posledice učinkov škodljivega sevanja:

-pospešeno staranje kože

-škodljivo sevanje povzroča raskavo, usnjato in gubasto kožo

-negativen vpliv na imunski sistem

-povečano tveganje za razvoj malignega melanoma (pigmentni ali črni kožni rak)

-povečano tveganje za razvoj epitelijskega (nemelanomskega) kožnega raka

-povečano tveganje za razvoj predsobenj kožnega raka (npr. aktinična keratoza)

Zdrava alternativa porjavitve kože je nova metoda, nam še ne kaj dosti poznana- TENIRANJE TELESA/ SPRAY TAN. Z naravnimi DHA ter negovalnimi sestavinami, koži pričarate čudovit zdrav zagorel ten kože brez izpostavlanja nevarnim sončnim žarkom ali solarijem.

Več o naših izdelkih ter ponudbi si lahko ogledate na naši spletni strani ali nam sledite na naših družbenih omrežjih.

Preberite še
Omogočamo plačilo s karticami
sl_SI